Piekarnie "Społem" PSS w Rzeszowie wytwarzają miesięcznie około 150 ton towarów spożywczych najwyższej jakości. Szeroki asortyment obejmuje pieczywo żytnie razowe, pieczywo mieszane oraz pszenne. Produkty sprzedawane są do sieci sklepów "Społem" PSS, przedszkoli w Rzeszowie oraz do odbiorców zewnętrznych.
Cieszące się dużą popularnością wśród wymagających konsumentów pieczywo żytnie, produkowane jest tradycyjną metodą na własnym kwasie uzyskanym w procesie fermentacji wielofazowej z mąki żytniej razowej, żyta obłuszczonego i łamanego. Dzięki wysokiej klasy składnikom i czasochłonnemu, ale naturalnemu procesowi fermentacji otrzymuje się właściwe walory organoleptyczne aromatu i smaku, a zakwas jest zupełnie naturalną substancją spulchniającą.
Technologia produkcji pieczywa pozwala na wprowadzenie dodatków m. innymi ziarna łamanego żyta i pszenicy oraz ziarna nasion, takiego jak: słonecznik, soja, koper ogrodowy, sezam, siemie lniane, lubczyk, pieprz ziołowy, w zależności od potrzeb wzbogacania.